Ik ben Anne,

een hoogsensitieve mama van twee bijzondere jongens. Ik weet als eenieder dat opvoeden niet altijd even gemakkelijk is. Het hebben van hoogsensitieve en hoogbegaafde kinderen is enerzijds een zegen, maar anderzijds zeker ook een uitdaging! Traditionele opvoedingsmethoden werken niet altijd, want deze kinderen behoeven een andere benadering. Ook op schoolgebied loopt het niet altijd even vlotjes en is ondersteuning en opvolging noodzakelijk.

Alle ouders willen het beste voor hun kinderen en weten niet altijd hoe ze hun dat kunnen geven. Ik wil ouders daarom de ondersteuning geven die ze zoeken, kinderen het zelfvertrouwen geven dat ze verdienen en samen met hen op zoek gaan naar opvoedingsmethoden die het beste bij hen passen. Verder wil ik de kinderen laten ontdekken op welke manier zij het beste kunnen leren, een manier die het beste bij hun karakter past. Tijdens de 'ik leer leren'-cursus ontdekken kinderen hoe ze een betere agendaplanning kunnen doen en hoe ze kunnen omgaan met faalangst en concentratieproblemen.

Voorheen werkte ik als psychologisch assistente in het Orbis Medisch Centrum in Sittard-Geleen en als psychiatrisch zorgverlener in het Stuivenbergziekenhuis in Antwerpen, rehabilitatie-afdeling.

In 2002 ben ik afgestudeerd als 'gegradueerde assistent in de psychologie' (Bachelor in de toegepaste psychologie). In 2014 volgde ik een academische opleiding tot professionele coach voor hoogsensitieve personen. Sinds 2015 ben ik ook gecertificeerd sensikidscoach. In 2016 heb ik mij bijgeschoold tot 'ik leer leren'-trainer en vervolgens heb ik in dat jaar ook een bijkomende kindercoachopleiding gevolgd bij Centrum Tea Adema.