Hallo, ik ben Anne Cielen,

een hooggevoelige mama van twee bijzondere jongens. Ik weet als eenieder dat opvoeden niet altijd even gemakkelijk is. Het hebben van hoogsensitieve/hoogbegaafde kinderen is enerzijds een zegen, maar anderzijds zeker ook een uitdaging! Traditionele opvoedingsmethoden werken niet altijd, want deze kinderen behoeven een andere benadering. Ook op schoolgebied loopt het niet altijd even vlotjes.

Alle ouders willen het beste voor hun kinderen en weten niet altijd hoe ze hun dat kunnen geven. Daarom ben ik de praktijk gestart. Ik wil ouders de ondersteuning geven die ze zoeken, kinderen het zelfvertrouwen geven dat ze verdienen en samen met hen op zoek gaan naar opvoedingsmethoden die het beste bij hen passen. Verder wil ik de kinderen laten ontdekken op welke manier zij het beste kunnen leren, een manier die het beste bij hun karakter past. Tijdens de ik leer leren-cursus ontdekken kinderen hoe ze een betere agendaplanning kunnen doen en hoe ze kunnen omgaan met faalangst en concentratieproblemen.

Ik combineer mijn zelfstandige praktijk met mijn functie als psychologisch assistent in het Orbis Medisch Centrum in Sittard, afdeling Medische Psychologie en Psychiatrie. Voorheen werkte ik als psychiatrisch zorgverlener in het Stuivenbergziekenhuis in Antwerpen, rehabilitatie-afdeling.

In 2002 ben ik afgestudeerd als 'gegradueerde assistent in de psychologie' (Bachelor in de toegepaste psychologie). In 2014 volgde ik een academische opleiding tot professionele coach voor hoogsensitieve personen. Sinds 2015 ben ik ook gecertificeerd sensikidscoach. In 2016 heb ik mij bijgeschoold tot ik leer leren-trainer en ga ik nog een bijkomende kindercoachopleiding volgen.